HR
EN
Podrška Vijeću i Savjetu
Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija  i Vijeće za nacionalnu sigurnost
Informacijska sigurnost – NSA
Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost
Analitika i nadzor
UVNS provodi stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a te izrađuje izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade RH
Međunarodni ugovori
Međunarodni ugovori o uzajamnoj razmjeni i zaštiti klasificiranih podataka
Poveznice
  • Vlada
  • CARnet
  • MUP
  • SOA
  • MORH
  • Sabor
  • ZSIS
  • Ured predsjednika
  • Ministarstvo vanjskih poslova
Aktualnosti i obavijesti
Održana sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencijaDana 26. lipnja 2017. godine održana je redovita sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Damira Krstičevića. Uz stalne članove Savjeta sjednici su nazočili i ministar unutarnjih poslova, Glavni ravnatelj Policije, te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
27. lipanj 2017
Opširnije
Sigurnosno certificiranje hrvatskih državljana u inozemstvuInstitucija, agencija, tvrtka ili NSA/DSA države u kojoj hrvatski državljanin aplicira za posao, na kojem se zahtijeva posjedovanje uvjerenja o obavljenoj sigurnosnoj provjeri (certifikat za pristup klasificiranim podacima), treba podnijeti zahtjev za izdavanje certifikata. Zahtjev treba sadržavati osobne podatke hrvatskog državljanina za kojeg se provjera traži, naziv institucije, organizacije ili tvrtke u kojoj će osoba biti zaposlena/je zaposlena, naziv radnog mjesta i stupanj tajnosti za koji se certifikat traži.
26. lipanj 2017
Opširnije
WannaCry kampanja u RHSredinom svibnja, zloćudni kripto kod WannaCry napao je računala širom svijeta, uključujući i Republiku Hrvatsku. S obzirom na potencijalnu opasnost za hrvatski kibernetički prostor, 13. svibnja 2017. žurno se sastala Operativno-tehnička koordinacija za kibernetičku sigurnost te su dogovorene aktivnosti za prevladavanje ove ugroze.
18. lipanj 2017
Opširnije
Nacionalno Vijeće za kibernetičku sigurnost donijelo odluku o uspostavi radne skupine Vijeća za implementaciju Direktive 2016/1148 (NIS Direktiva)Nacionalno vijeće za kibernetičku sigurnost je na sjednici održanoj 18. svibnja 2017.g. donijelo odluku o uspostavi radne skupine Vijeća za implementaciju NIS Direktive. Radnu skupinu Vijeća sačinjavat će predstavnici državnih tijela (sektorski nositelji), predstavnici relevantnih regulatornih agencija te predstavnika sektora obuhvaćenih NIS Direktivom.
25. svibanj 2017
Opširnije
6S Ekspertni radni sastanak i radionica u RACVIAC Formatu o standardima sigurnosti poslovne suradnjeInicijativa 6S (six states initiative) pokrenuta je pod pokroviteljstvom procesa Brdo-Brijuni 2013. godine u suradnji NSA (National Security Authority) tijela Republike Hrvatske i Republike Slovenije, fokusirajući se na jačanje sigurnosne suradnje i podizanje razine informacijske sigurnosti u regiji. Inicijativa okuplja direktore NSA tijela Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije te Hrvatske i Slovenije u svojstvu mentora.
15. svibanj 2017
Opširnije
Arhiva novosti