HR
EN
Podrška Vijeću i Savjetu
Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija  i Vijeće za nacionalnu sigurnost
Informacijska sigurnost – NSA
Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost
Analitika i nadzor
UVNS provodi stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a te izrađuje izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade RH
Međunarodni ugovori
Međunarodni ugovori o uzajamnoj razmjeni i zaštiti klasificiranih podataka
Poveznice
  • Vlada
  • CARnet
  • MUP
  • SOA
  • MORH
  • Sabor
  • ZSIS
  • Ured predsjednika
  • Ministarstvo vanjskih poslova
Aktualnosti i obavijesti
Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka

Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka potpisan je 7. srpnja 2017. godine u Sarajevu, prigodom održavanja zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

10. srpanj 2017
Opširnije
Potpisan Ugovor o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka između Vlade Republike Hrvatske i Vlade RumunjskePrigodom službenog susreta predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića s predsjednikom Vlade Rumunjske Sorinom Grindeanuom, u Zagrebu je 12. lipnja 2017. godine potpisan Ugovor o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Rumunjske.
29. lipanj 2017
Opširnije
Zahtjev za posjetMeđunarodni i domaći posjeti dio su svakodnevnog poslovanja u današnjoj globalnoj ekonomiji. Takvi posjeti također mogu doprinijeti da posjetitelji ostvare neovlašteni pristup osjetljivim i klasificiranim podacima i imovini. Ishođenjem odobrenja za posjete štićenim i osjetljivim lokacijama te klasificiranim podacima mogu se spriječiti sigurnosni incidenti i čuvati nacionalna sigurnost.
28. lipanj 2017
Opširnije
Održana sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencijaDana 26. lipnja 2017. godine održana je redovita sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Damira Krstičevića. Uz stalne članove Savjeta sjednici su nazočili i ministar unutarnjih poslova, Glavni ravnatelj Policije, te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
27. lipanj 2017
Opširnije
Sigurnosno certificiranje hrvatskih državljana u inozemstvuInstitucija, agencija, tvrtka ili NSA/DSA države u kojoj hrvatski državljanin aplicira za posao, na kojem se zahtijeva posjedovanje uvjerenja o obavljenoj sigurnosnoj provjeri (certifikat za pristup klasificiranim podacima), treba podnijeti zahtjev za izdavanje certifikata. Zahtjev treba sadržavati osobne podatke hrvatskog državljanina za kojeg se provjera traži, naziv institucije, organizacije ili tvrtke u kojoj će osoba biti zaposlena/je zaposlena, naziv radnog mjesta i stupanj tajnosti za koji se certifikat traži.
26. lipanj 2017
Opširnije
Arhiva novosti