HR
EN
Podrška Vijeću, Savjetu i Koordinaciji
Vijeće za nacionalnu sigurnost, Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti 
Informacijska sigurnost – National Security Authority (NSA)
Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost
Analitika i nadzor
UVNS provodi stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a te izrađuje izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade RH
Međunarodni ugovori
Međunarodni ugovori o uzajamnoj razmjeni i zaštiti klasificiranih podataka

Uvodna riječ

Poštovani,
 
Pozdravljamo Vas na našoj web stranici, gdje ćemo vam nastojati omogućiti uvid u djelokrug Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost te time doprinijeti boljem informiranju zainteresiranih građana o UVNS-u kao tijelu sigurnosno obavještajnog sustava Republike Hrvatske.
 
UVNS obavlja stručne i administrativne poslove za Vijeće za nacionalnu sigurnost i Savjet za koordinaciju sigurnosno – obavještajnih agencija i administrativne poslove za Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti, te poslove koji Predsjedniku Republike i Vlade omogućavaju nadzor nad radom sigurnosno – obavještajnih agencija i tijela sigurnosno obavještajnog sustava.
 
UVNS, na osnovu uradaka sigurnosno obavještajnih agencija, izrađuje objedinjena i periodična izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade.
 
UVNS je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost – hrvatski NSA National Security Authority, koji koordinira, usklađuje donošenje i nadzire primjenu mjera i standarda informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj.
 
Također, UVNS će nastojati dati svoj doprinos poslovima nacionalne sigurnosti koji se ostvaruju na dobrobit slobode, prosperiteta i sigurnosti svih naših državljana što je zalog sigurne budućnosti Republike Hrvatske.
 
O svim značajnim događajima vezanim uz UVNS biti ćete pravovremeno obaviješteni na našoj web stranici.

UVNS


 

Ispiši stranicu