HR
EN
Podrška Vijeću, Savjetu i Koordinaciji
Vijeće za nacionalnu sigurnost, Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti 
Informacijska sigurnost – National Security Authority (NSA)
Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost
Analitika i nadzor
UVNS provodi stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a te izrađuje izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade RH
Međunarodni ugovori
Međunarodni ugovori o uzajamnoj razmjeni i zaštiti klasificiranih podataka

Održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Pod predsjedanjem Predsjednice Republike Hrvatske i Vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović, u Splitu je održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Na sjednici je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković izvijestio o temama i rezultatima neformalnog sastanka šefova država i vlada 27 članica EU održanog 16. rujna 2016. u Bratislavi.

Razgovaralo se i o aktualnim podacima o stanju migracija s ciljem planiranja daljnjeg usuglašenog postupanja nadležnih državnih institucija.

Obavljena je analiza i potvrđena predanost Republike Hrvatske ispunjavanju obveza koje proizlaze iz zaključaka summita NATO-a održanog početkom srpnja u Varšavi te ostalih savezničkih odluka.

Ispiši stranicu