HR
EN
Podrška Vijeću, Savjetu i Koordinaciji
Vijeće za nacionalnu sigurnost, Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti 
Informacijska sigurnost – National Security Authority (NSA)
Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost
Analitika i nadzor
UVNS provodi stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a te izrađuje izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade RH
Međunarodni ugovori
Međunarodni ugovori o uzajamnoj razmjeni i zaštiti klasificiranih podataka

Održana sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija

Dana 23. listopada 2020. godine održana je redovita sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija, na kojoj su raspravljene teme utvrđene od strane predsjednika Savjeta, potpredsjednika Vlade RH za nacionalnu sigurnost i ministra hrvatskih branitelja g. Tome Medveda te zamjenika predsjednika Savjeta, savjetnika Predsjednika RH za obranu i nacionalnu sigurnost dr.sc. Dragana Lozančića. 
Raspravljalo se o stanju sigurnosti u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na opću sigurnost građana i najviših dužnosnika Republike Hrvatske, kao i o negativnom učinku širenja pandemije Covida-19.
Na sjednici je doneseno nekoliko odluka vezano uz proces izrade Godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija i godišnjih rezultata rada agencija te su predočene predstojeće aktivnosti iz područja nadležnosti obje agencije.

Ispiši stranicu