HR
EN
Podrška Vijeću, Savjetu i Koordinaciji
Vijeće za nacionalnu sigurnost, Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti 
Informacijska sigurnost – National Security Authority (NSA)
Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost
Analitika i nadzor
UVNS provodi stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a te izrađuje izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade RH
Međunarodni ugovori
Međunarodni ugovori o uzajamnoj razmjeni i zaštiti klasificiranih podataka

Održana sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija

Dana 26. lipnja 2017. godine održana je redovita sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Damira Krstičevića.
Uz stalne članove Savjeta sjednici su nazočili i ministar unutarnjih poslova, Glavni ravnatelj Policije, te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
Na sjednici su razmatrani podaci o stanju sigurnosti u RH koje je ocijenjeno stabilnim, te su elaborirane sve organizacijske i koordinacijske aktivnosti koje nadležna tijela usmjeravaju na uspješno osiguranje stanja sigurnosti tijekom turističke sezone.
Također je dogovoreno da će se nakon aktivnosti vezanih za turističku sezonu izvršiti detaljna analiza poduzetog te isto iskoristiti kao iskustvo za poboljšanje budućih aktivnosti, sukladno nadležnostima pojedinih institucija.

Ispiši stranicu