HR
EN
Podrška Vijeću, Savjetu i Koordinaciji
Vijeće za nacionalnu sigurnost, Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti 
Informacijska sigurnost – National Security Authority (NSA)
Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost
Analitika i nadzor
UVNS provodi stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a te izrađuje izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade RH
Međunarodni ugovori
Međunarodni ugovori o uzajamnoj razmjeni i zaštiti klasificiranih podataka

Održana sjednica koordinacije za sustav domovinske sigurnost

Sjednica Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti održana je 11. lipnja 2024. u prostoru Operativnoga vatrogasnog zapovjedništa u Divuljama.

Glavna tema sjednice Koordinacije bila je provođenje Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2024. godini. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i predstavnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH te Ministarstva unutarnjih poslova upoznali su članove s do sada provedenim pripremama i spremnosti snaga za provedu protupožarnih aktivnosti. Nakon provedene rasprave zaključeno je da je spremnost za protupožarnu se zonu vrlo visoka, sustav zapovijedanja, koordinacije, praćenja i analize jako dobro postavljen, koordinacija i suradnja svih sudionika odlična, a nova protupožarna sredstva, sustavi veza i nove tehnologije, uz provedbu novih standardnih operativnih postupaka, jamče da će se svakom požaru pristupiti brzo i odlučno, uz najveću moguću pažnju za sigurnost ljudi i sredstava. 

Na sjednici je naglašena potreba rješavanja statusa vatrogasaca te je u tom smislu istaknuto kako je u tijeku izrada normativnog okvira (Pravilnika) koji reguliraju pitanje statusa vatrogasaca, posebno pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi. Vlada RH će sa svoje strane poduzeti sve da se taj problem riješi, te se očekuje da Hrvatska vatrogasna zajednica u koordinaciji s nadležnim tijelima državne uprave, te u suradnji s čelnicima lokalne (područne) samouprave, osnivačima javnih vatrogasnih postrojbi, usuglasi normativne akte kako bi se na odgovarajući način regulirao status pripadnika vatrogasnih postrojbi.
 
Predsjednik Koordinacije, potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved zahvalio je svim članovima Koordinacije na svim dosadašnjim aktivnostima i naporima koje su napravili njihovi resori u jačanju i promicanju sigurnosti i zaštite građana i infrastrukture.

Ispiši stranicu