HR
EN
Podrška Vijeću, Savjetu i Koordinaciji
Vijeće za nacionalnu sigurnost, Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti 
Informacijska sigurnost – National Security Authority (NSA)
Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost
Analitika i nadzor
UVNS provodi stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a te izrađuje izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade RH
Međunarodni ugovori
Međunarodni ugovori o uzajamnoj razmjeni i zaštiti klasificiranih podataka

Održana 2. sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija

Dana 19. prosinca 2016. godine održana je 2. sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija. Na sjednici je, uz sudjelovanje stalnih članova Savjeta, sudjelovao i Glavni ravnatelj policije, a u okviru rasprave o aktualnom stanju sigurnosti u Republici Hrvatskoj.
 
Stanje sigurnosti  ocijenjeno je stabilnim, a definirane su daljnje mjere s ciljem osiguranja stabilnog stanja sigurnosti u RH tijekom predstojećih blagdana.
 
Uz sudjelovanje ravnatelja Zavoda za sigurnost informacijskih sustava raspravljene su i predstojeće aktivnosti na jačanju mjera kibernetičke sigurnosti u RH.
 
Tema  sjednice Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija bio je i prijedlog Godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2017. godinu koje bi trebale biti usvojene na narednoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Ispiši stranicu