HR
EN
Podrška Vijeću, Savjetu i Koordinaciji
Vijeće za nacionalnu sigurnost, Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija i Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti 
Informacijska sigurnost – National Security Authority (NSA)
Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost je središnje državno tijelo za informacijsku sigurnost
Analitika i nadzor
UVNS provodi stručni nadzor nad radom sigurnosno-obavještajnih agencija i OTC-a te izrađuje izvješća te strategijske procjene za potrebe Predsjednika Republike i Vlade RH
Međunarodni ugovori
Međunarodni ugovori o uzajamnoj razmjeni i zaštiti klasificiranih podataka

Četvrta sjednica Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti

Četvrta ovogodišnja sjednica Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti održana je u ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine u Vojno-sigurnosno obavještajnoj agenciji, pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ujedno predsjednika Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.
Teme sjednice bile su informacijsko-komunikacijski trendovi i njihov utjecaj na sustav domovinske sigurnosti te nacrt prijedloga Godišnjeg plana rada Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za 2020. godinu.
Na sjednici je usvojen nacrt prijedloga Godišnjeg plana rada Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za 2020. godinu.
Predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti, ministar Damir Krstičević istaknuo je kako najvažniji rezultat uspostave sustava domovinske sigurnosti predstavlja jačanje svjesnosti o važnosti sigurnosti i motivacija najvećeg dijela subjekata cjelokupnog društva da daju svoj puni doprinos radu sustava domovinske sigurnosti.
Također, istaknuta su postignuća sustava domovinske sigurnosti u protekle dvije godine, unaprijeđen je sustav vatrogastva kroz prijedlog novog zakona o vatrogastvu čije izglasavanje se očekuje u Hrvatskom saboru, a kojim će Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) od 1. siječnja 2020. postati središnje državno tijelo za sveukupno vatrogastvo u Hrvatskoj, uspostava Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama te provedba međuresorne vježbe SIGURNOST 19 čime je osigurana protupožarna sezona, unaprijeđene su sposobnosti kibernetičke obrane, uspostavljeno je Zapovjedništvo za kibernetički prostor i provedena vježba KIBERNETIČKI ŠTIT 19, nabavljen je sustav bespilotnih letjelica ORBITER 3 koje se koriste u protupožarnoj sezoni te za nadzor ribarstva.
Također, ove godine u Hrvatskoj održana je prva međunarodna konferencija o domovinskoj sigurnosti i upravljanju u krizama te konferencija Požari u Hrvatskoj: Obrana i prevencija 2020. koje su se ciljano bavile sustavom domovinske sigurnosti.

Ispiši stranicu